Üveit

Göz yuvarlağının ortasında bulunan kıvamlı maddenin çevresini 3 tabakadan oluşan bir kılıf sarıyor. Ortadaki katman, “uvea”dır. Uveanın iltihabına “üveit” denir. Üveit, gözün uvea adını verdiğimiz iris, koroid ve kirpiksi cisimden oluşan tabakalarının hepsini yada birini etkileyebilir.

Uvea, artık gözün ayrı bir uzmanlık alanı olarak kabul edilmektedir. Uvea ile ilgili hastalıkların tanı ve tedavisi, immunoloji (bağışıklık bilimi) ve genetik dallarındaki giderek artan gelişmelerle desteklenmektedir.

Erken teşhis, takip, uyumlu hasta doktor ilişkisi önemlidir. Bu şartlar sağlandığında etkilenmiş göz kurtarılabilir.

Tedavi tamamlansa bile, hasta minimum üç ayda bir izlenmelidir. Hastalık sessiz olarak tekrarlayabileceğinden kontrollere ara verilmemesi gerekir. Öteki organlarla ilgili değişik emareler hakkında da göz doktoruna data verilmesi şarttır. Mesela ağızda aft oluşu, ciltteki lekeler, romatizmal emareler vb.

Üveit son aşama karmaşık bir hastalıktır ve her hastada değişik bir seyir izleyebilir. Tedavisi de hastalığın seyri benzer biçimde kişiye özeldir. Uygulanacak tedavide ilacın dozunun, doktor tarafınca belirlenmesi gerekir.

Muayenehanemizden randevu almak ve göz rahatsızlığınıza uzman bir tanı konulmasını istiyorsanız, bizlere 0(312) 467 5658 veya 0(552) 214 9248 nolu telefon hatlarından erişebilirsiniz.

Adresimiz: Güneş Caddesi No:16/3 Güvenevler Mah. Çankaya / Ankara Posta Kodu: 06540 ( Özel HRS Kadın Hastanesi Yanı )